Richard Woods


This studio is located in a late Georgian townhouse in the Bethnal Green area of London. It's a large, rambling space made up of many small, interlocking rooms, which were designed as domestic spaces and would probably be better used as such. It's slightly unnerving seeing yourself lost in the detritus of the studio. Normally when I'm working, the conditions seem perfectly reasonable and ordered. The block-printed boards that fill the space were made for an installation in an old painting-and-decorating store as part of the 2008 Liverpool Biennal. We printed the fake wood-print floor in the studio and then, over a three-week period, installed the boards on site. Using the studio space to manufacture elements of installations, which are are built elsewhere, is common to my practice. And probably account a little for the chaotic scenes in which the work is made.